Hur blir man en bättre säljare?

Det finns flera olika sätt att bli en bättre säljare. Enligt min mening så har man sälj i sig, vissa är bara bättre än andra att ta fram det. Folk frågor ofta mig” Vad säger du egentligen som gör att du säljer” Det är sjukt att det är så många som fortfarande inte kan se hela djupet. Kommunikation består av 7% ord. Vad innebär det? Försäljning handlar inte om vad du säger, det är hur du säger det.

Jag har inte bäst ordförråd, vissa ord kommer inte fram på rätt sätt, och ibland säger jag helt fel ord. Trots dessa felsägningar har det aldrig varit en variabel som påverkat om jag säljer eller inte. Vad som säljer är när du har rätt mental inställning och är inne i rätt känsloläge. När du är i rätt känsloläge uppstår flera processer som hjälper dig att sälja:

  • Du blir kreativ, vilket gör att allt du säger låter som guld
  • Du slutar bry sig om vad människor tycker och tänker om dig
  • Släpper beroendet av framtida resultat med kund och du lever samtalet i nuet. Resten sköter processen.  
  • Du “ger värde”, istället för att ta värde från kund.

Att träna upp RMI (rätt mental inställning) och känsloläge är det enskilt bästa sättet att uppnå hållbara resultat snabbt, väldigt snabbt. Detta är något jag kommer gå in mer på i flera inlägg framöver. Tillsvidare får ni nöja er med detta smakprov 

Dela inlägget:

Relaterade inlägg