Bli av med oönskade sökresultat på Google

Finns det negativa sökresultat som rankar högt på Google om dig eller ditt företag?

Oavsett vad anledningen är till de negativa resultaten kan jag och mitt team hjälpa dig med rykteshantering genom att bygga upp positiva resultat om dig och ditt företag istället.

Hur påverkar negativa sökresultat mig?

Hur ofta tror du att arbetsgivare googlar ditt namn innan de bjuder in dig på en intervju? Eller att kunder googlar ditt företag eller varumärke innan de bestämmer sig för att göra affärer med dig? 

I dagens samhälle är det många som råkar ut för negativ publicitet online och de flesta vet inte hur stor inverkan det har på ens liv förrän man tappar jobberbjudanden eller potentiella kunder till sitt företag. Även om man har fått dålig publicitet online betyder det inte att man har misskött sig. Det kan vara konkurrenter som skriver negativa omdömen, missnöjda kunder, personer som har något emot dig som person eller till och med journalister som tänjer på sanningen för att få till en läsvärd story. 

Vad är rykteshantering och varför är det viktigt?  

Rykteshantering (online reputation management) eller Google städning handlar om att kontrollera och påverka vad som visas när någon Googlar dig eller ditt företag. Arbetet innebär att man rankar upp positivt innehåll till toppen av sökresultaten och trycker ner oönskat innehåll (negativa eller irrelevanta) längre ner för att se till att när någon Googlar dig eller ditt företag innehåller resultaten positiv och relevant information om dig.

Oavsett om du är en VD med dålig press, en arbetssökande med mörkt förflutet, eller ett litet företag som kämpar med recensioner kan du få hjälp med rykteshantering. Här får du reda på varför rykteshantering (Google-städning) är viktigt både för företag och privatpersoner.

För företag är ett bra rykte väldigt värdefullt. När kunder vill lära sig mer om en annan person eller ett företag, är Google det första man vänder sig till. Över 40 miljoner sökningar görs på Google varje dag i Sverige och större delen av potentiella kunder Googlar företaget innan de köper, och många väljer att inte göra det baserat på negativa omdömen. Behöver du som företag eller privatperson hjälp med rykteshantering? Kontakta mig här för en offertförfrågan

Som privatperson är Googlestädning eller rykteshantering (online reputation management) viktigt för att uppnå sina karriärmål. Många arbetsgivare använder Google innan de bokar upp intervjuer med dig. I slutändan är det ditt ansvar att se till att du gör ett gott intryck när någon Googlar dig. 

Det finns många situationer i ditt liv när ditt rykte på internet har stor betydelse. Som utvecklingen ser ut kommer detta ha ännu större vikt i framtiden, något vi sett i större länder som exempelvis USA. Ett behov av ett bra rykte kan dyka upp när som helst.

Varför rykteshantering är viktigt i praktiken

Har du råkat ut för negativa träffresultat på Google? – Då kan vi hjälpa dig!

Majoriteten av de kunder som vi hjälper har tyvärr redan hamnat här. Om skadan redan har skett har du hamnat i en uppförsbacke, och arbetet blir betydligt mer omfattande. Hur många kunder tror du har valt att inte köpa ifrån dig på grund av dåligt omdöme på nätet?

Ett dåligt rykte online ger allvarliga konsekvenser och du riskerar att tappa stora klienter eller företagskunder. Även om ryktena inte stämmer vill företag inte förknippas med dig eftersom de själva riskerar att hamna i skiten. Samma beteende gäller för privatkunder som funderar på att köpa från en ny webbsida, de Googlar företaget först och om du har dåligt rykte online kommer de inte välja dig, de kommer välja dina konkurrenter istället.

Du får räkna med att Google städning kräver en långsiktig lösning. Detta kräver en mer omfattande och djupgående sökmotoroptimering. För att få bort de negativa träffresultaten bygger vi upp 10 andra neutrala eller positiva träffresultat som trycker ner de negativa, vilket kräver intensivt arbete under en längre period. Jag och mitt team vet om vad som krävs i dessa lägen och tillsammans med dig tar vi fram en plan som inte bara reparerar ditt skadade rykte, utan gör det starkare än tidigare.

Executive Reputation Protection - för VD, Företagare och VIP

Mitt team säkrar din karriär och skyddar dig mot negativ publicitet, och ser till att varje samarbete eller affär går igenom. Låt inte Google och sociala medier stå i vägen för en lyckad affär.

Private Reputation Protection - Skydda dig som privatperson

Jag och mitt team säkerställer att du har alla möjligheter att lyckas i karriären och bygger upp ditt personliga varumärke. Vi skyddar dig från pinsamma bilder din vän lagt upp, negativa kommentarer som associeras med dig och bygger upp positiva och relevanta träffresultat om dig på Google.