Försäljning och SEO

Rykteshantering

Rykteshantering, vad är det och varför är det viktigt?

Rykteshantering (online reputation management) eller Google städning handlar om att kontrollera och påverka vad som visas när någon Googlar dig eller ditt företag. Arbetet innebär att man rankar upp positivt innehåll till toppen av sökresultaten och trycker ner oönskat innehåll (negativa eller irrelevanta) längre ner för att se till att när någon Googlar dig eller ditt företag innehåller resultaten positiv och relevant information om dig.

Oavsett om du är en VD med dålig press, en arbetssökande med mörkt förflutet, eller ett litet företag som kämpar med recensioner kan du få hjälp med rykteshantering. Här får du reda på varför rykteshantering (Google-städning) är viktigt både för företag och privatpersoner.

För företag är ett bra rykte väldigt värdefullt. När kunder vill lära sig mer om en annan person eller ett företag, är Google det första man vänder sig till. Över 40 miljoner sökningar görs på Google varje dag i Sverige och större delen av potentiella kunder Googlar företaget innan de köper, och många väljer att inte göra det baserat på negativa omdömen. Behöver du som företag eller privatperson hjälp med rykteshantering? Kontakta mig här för en offertförfrågan

Som privatperson är Googlestädning eller rykteshantering (online reputation management) viktigt för att uppnå sina karriärmål. Många arbetsgivare använder Google innan de bokar upp intervjuer med dig. I slutändan är det ditt ansvar att se till att du gör ett gott intryck när någon Googlar dig. 

Varför är rykteshantering (Google städning) viktigt?

Det finns många situationer i ditt liv när ditt rykte på internet har stor betydelse. Som utvecklingen ser ut kommer detta ha ännu större vikt i framtiden, något vi sett i större länder som exempelvis USA. Ett behov av ett bra rykte kan dyka upp när som helst.

Titta på exemplet i videon!

Här är exempel på när rykteshantering är avgörande för att nå dina mål som företag:

Har ditt företag råkat ut för negativa träffresultat på Google? Då behöver du hjälp nu!

Majoriteten av de kunder vi hjälper har tyvärr redan hamnat här. Om skadan redan har skett har du hamnat i en uppförsbacke, och arbetet blir betydligt mer omfattande. Hur många kunder tror du har valt att inte köpa ifrån dig på grund av dåligt omdöme på nätet?

Ett dåligt rykte online ger allvarliga konsekvenser och du riskerar att tappa stora klienter eller företagskunder. Även om ryktena inte stämmer vill företag inte förknippas med dig eftersom de själva riskerar att hamna i skiten. Samma beteende gäller för privatkunder som funderar på att köpa från en ny webbsida, de Googlar företaget först och om du har dåligt rykte online kommer de inte välja dig, de väljer dina konkurrenter.

Du får räkna med att Google städning kräver en långsiktig lösning. Detta kräver en mer omfattande och djupgående sökmotoroptimering. För att få bort de negativa träffresultaten behöver vi bygga upp 10 andra neutrala eller positiva träffresultat som trycker ner de negativa, vilket kräver intensivt arbete under en längre period. Vi på Searchminds Group vet om vad som krävs i dessa lägen och tillsammans med dig tar vi fram en plan som inte bara reparerar ditt skadade rykte, vi bygger även upp det starkare än tidigare.

Executive Reputation Protection - För VD, Företagare och VIP

Har du ett stort inflytande inom näringslivet? Är du högt uppsatt i styrelsen? Ska ditt företag börsnoteras?

Denna tjänst är för dig som vet om hur avgörande ditt rykte online kan ha för ditt personliga varumärke, företag och karriär. Du vet om att det förr eller senare kommer finnas journalister eller konkurrenter i din bransch som vill hitta skit om dig.

Vi säkrar din karriär och skyddar dig mot negativ publicitet, och ser till att varje samarbete eller affär går igenom. Låt inte Google och sociala medier stå i vägen för en lyckad affär, kontakta mig nu!

Private Reputation Protection - Skydda dig som privatperson

Har du stora förhoppningar för din framtid? Vill du komma långt i din karriär? Vill du skapa ett bra första intryck när potentiella arbetsgivare eller människor i din sociala omkrets Googlar dig? Vill du ha ett rykte som hjälper dig inför alla första möten med människor?

Vi säkerställer att du har alla möjligheter att lyckas i karriären och bygger upp ditt personliga varumärke. Vi skyddar dig från pinsamma bilder din vän lagt upp, negativa kommentarer som associeras med dig och bygger upp positiva och relevanta träffresultat om dig på Google.

När vi utför vår tjänst för dig kommer alla se vilken framgångsrik person du faktiskt är och du behöver aldrig mer bry dig om ett dåligt rykte på Internet.

Här är exempel på när du som privatperson kan behöva rykteshantering

En stor del företag Googlar sina ansökningar på nätet innan en intervju, det är viktigt att du har så stor möjlighet som möjligt att få ett bra jobb när det är hög konkurrens på arbetsmarknaden.

Hur hjälper jag dig med rykteshantering?

Jag som jobbar med rykteshantering heter Adam Wiberg och arbetar på Searchminds Group. Vi har hjälpt såväl privatkunder som stora företag i många år med rykteshantering (Googlestädning). Vi arbetar effektivt med att tränga bort negativ publicitet och föra fram allt det positiva.

Med de pålitliga och beprövade metoder som vi använder säkerställer vi att positiva omdömen och givande artiklar syns på sökmotorerna, medan de resultat som ni inte vill ska synas helt tas bort eller erhåller mindre uppmärksamhet.

Detta gör jag när jag jobbar med din rykteshnatering/Google städning!

Vissa företag förlorar miljoner i omsättning varje år pågrund av dåligt rykte på nätet, se till att inte vara en av dem. Kontakta mig nu!