Vad hindrar din egen utveckling?

Att vara säljare än en utav de mest psykiskt påfrestande arbeten. Oavsett nivå har alla säljare olika interna hinder som står i vägen för deras framgång. Även om villkoren kan vara olika, så är känslan av motstånd detsamma. Man känner ett motstånd varje gång man borde göra något, så man tenderar att undvika det och skapar ursäkter istället.

Motståndet som alla säljare möter dagligen är att ta kontakt med människor, om det så är privatpersoner eller en VD på ett företag. Samtidigt är det även så att säljaren gillar att prata med människor (annars har man valt fel yrke). Då uppkommer frågan, varför känner man motstånd till något som man egentligen vill eller borde göra?

Svaret är egot. När egot styr vill den gärna ha kontroll på allt, den vill veta vad som kommer att hända och vill bevara all stolthet som du haft och visat upp med tidigare människor och för dig själv. Problemet är ju att det inte går att ha kontroll på allt, det går inte att veta vad som kommer att hända och om du ska komma någonstans i livet måste du riskera din stolthet för att ha chansen att växa. Din komfortzon är din begränsning, din bekvämlighet, ditt ego. När du kämpar för att ta dig ur din bekvämlighet och testar någonting nytt, exempelvis att prata med en ny människa, så känner du motståndet. Ju större motståndet är ju mer undviker man det.

Hur tar man sig ur motståndet?

Handling är nyckeln till att bli fri all form av motstånd. Handling skapar energi, energi smittar av sig till kunderna och kollegorna och skapar sälj. Undviker man istället handling så leder det ofta till en negativ spiral och man blir istället handlingsförlamad.

Om ni vill läsa mer om motstånd och hur man tar sig ur det, rekommenderar jag starkt boken “the war of art” med Steven Pressfield.

Tack för mig, Mauritz pastej 😁

Dela inlägget:

Relaterade inlägg