SEO i Göteborg & övriga Sverige

Är din webbsida inte uppe i topplistan på sökmotorerna? Kommer dina konkurrenter högre upp än dig i sökresultaten?

Med hjälp av SEO kan mitt team utföra en sökordsanalys av din webbsida kan mitt team hjälpa dig hitta de mest effektiva sökorden och implementera dem åt dig så din webbsida rankar i toppen av sökmotorerna!

Behöver jag anlita ett bolag för att fixa min sökmotoroptmering?

Sökmotoroptimering(SEO) kräver en del teknisk kunskap när det kommer till att utföra analyser och hitta rätt sökord för sin webbsida. Det är inte omöjligt att göra det på egen hand men det blir snabbt tidskrävande, speciellt om man vill ranka högt i sökmotorerna.

För att maximera din synlighet på de stora sökmotorerna som Google och Bing samt ha bättre positioner än dina konkurrenter behöver du ha en SEO-partner eller byrå som kan jobba non-stop med dina sökord och ha koll på hur de rankar. Jag och mitt team är baserade i Kalmar och är specialister på SEO. Vi hjälper kunder i hela Sverige, men om du är baserad i närliggande område går det självklart bra att komma in på ett möte. 

Våra SEO-tjänster i Kalmar, Göteborg och hela Sverige

Vi är stolta över att ha ett dedikerat team av SEO-experter både i Kalmar, Göteborg och övriga Sverige. Vår erfarna team har en gedigen kunskap om de senaste trenderna inom sökmotoroptimering och kan hjälpa ditt företag att nå toppen av sökresultaten oavsett var du är lokaliserad.

Våra tjänster inkluderar:
Analys: Vi börjar alltid med en noggrann analys av din webbplats och din konkurrens. Detta hjälper oss att identifiera de områden som behöver förbättras och skapa en anpassad SEO-strategi för ditt företag.

Åtgärdsplan: Baserat på vår analys skapar vi en detaljerad åtgärdsplan som innehåller rekommendationer för on-page och teknisk SEO, länkbyggnad och andra strategier som kommer att förbättra din webbplats synlighet.

Rapportering: Vi övervakar kontinuerligt din webbplats prestanda och ger regelbunden rapportering så att du kan se hur din webbplats utvecklas i sökresultaten. Vad är sökordsoptimering(SEO) och varför är det viktigt?  

Sökmotoroptimering(SEO) innebär att man jobbar med sökord som är relevanta för din webbsida som gör att de rankar högre i sökmotorer som till exempel Google.

Sökmotoroptimering (SEO) är en fundamental del av digital marknadsföring och online närvaro i dagens digitala ålder. Genom att använda rätt SEO-tekniker kan ditt företag öka sin synlighet på sökmotorernas resultatlistor och därigenom nå en bredare publik. 

Det görs ca 55+ miljoner sökningar par dag på Google bara i Sverige. Att vara sökbar kan vara skillnaden mellan att er verksamhet växer eller stagnerar på grund av konkurrens. Vi har sett att det finns sökvolym inom i princip alla branscher vi har jobbar med.

Detsamma gäller för exempelvis en hudvårdssalong i Göteborg. Även om det är färre sökningar på specifika lokala sökord så är ju det fortfarande väldigt viktigt att de som söker hittar till salongen. Om du exempelvis utför Badrumsrenovering i Göteborg innebär varje arbete en rätt stor omsättning, att få ett par extra arbeten genom att ha en optimerad webbsida kan vara det som skiljer ett företag med vinst istället för förlust.

Det är allmänt känt att sökmotoroptimering har den högsta return of Investment (ROI) inom marknadsföring på Internet. När man jobbar med rätt strategier inom sökmotoroptimering är det vanligt att kundtrafiken ökar rätt rejält. Det kan röra sig om 200- 300 % eller mer inom loppet på 1-2 år. Detta utan att behöva avsätta alltför stor del av sin budget på enbart SEO.

Sökordsanalys

För att få rätt förväntningar och mål till arbetet börjar vi alltid med en sökordsanalys. Här kan vi få fram de sökord som är relevanta för dig och ditt företag. Sökorden kan ha extremt hög konkurrens eller låg konkurrens. 

Det viktigaste är att hitta relevanta sökord för hela webbsidan och inte enbart sökord för en specifik produkt eller en del av webbsidan, då syftet är att öka synligheten till hela webbsidan med hjälp av sökorden. 

On-page

För att hamna högt upp i rankningen på sökmotorerna är det viktigt att jobba med sin On-page. 

On-page arbete innebär att man hjälper sökmotorerna att förstå vad webbsidan handlar om. Detta gör man genom att optimera webbsidans innehåll som till exempel:  bilder, rubriker, texter och annat som kan vara relevant för sökmotorerna.

Några viktiga faktorer inom on-page SEO inkluderar:

Nyckelordsoptimering: Att använda relevanta sökord och fraser på webbsidan är avgörande. Detta innebär att inkludera sökord i rubriker, brödtext, meta-beskrivningar och bildtexter på ett naturligt sätt.

Kvalitetsinnehåll: Att erbjuda högkvalitativt och relevant innehåll är avgörande för att engagera besökare och öka webbsidans auktoritet i sökmotorernas ögon.

 Snabb sidhastighet: En snabb laddningstid är viktig för både användarupplevelsen och SEO. Långsamma webbsidor kan leda till högre bouncerate och sämre placeringar i sökresultaten.

Optimerad URL-struktur: Att ha en tydlig och lättförståelig URL-struktur gör det enklare för både besökare och sökmotorer att navigera på webbsidan.

Vi erbjuder hands-on arbete gällande On-page, men fungerar även som rådgivare för de delar ni vill och kan göra själva. 

Off-page

Off-Page SEO: Länkarbete

Off-page SEO handlar om att skapa en stark webbplatsauktoritet genom att bygga länkar från andra högkvalitativa webbplatser till din egen. Detta är en av de mest utmanande och långsiktiga delarna av SEO, men är också det som kommer vara bland den viktigaste faktorn för att ni ska hamna 1:a på Google. 

Domänförtroende inom Länkarbete för SEO: betydelse och vikt

Domänförtroende, även känt som domänautoritet, är en viktig aspekt inom länkarbete (link building) som har stor betydelse för sökmotoroptimering (SEO). Det representerar hur mycket förtroende och auktoritet en webbplats har i ögonen av sökmotorer som Google. Här ska vi utforska domänförtroendets betydelse och varför det är viktigt inom SEO.

Betydelsen av Domänförtroende:

Rankningsfaktor: Domänförtroende är en av de många faktorer som påverkar hur väl en webbplats rankas i sökresultaten. Ju högre domänförtroende en webbplats har, desto större chans har den att rankas högt på Google och andra sökmotorer.

Kvalitet och tillförlitlighet: Ett högt domänförtroende indikerar att webbplatsen är av hög kvalitet och pålitlig. Det signalerar till sökmotorerna att webbplatsen ger värdefullt innehåll och har auktoritet inom sitt ämnesområde.

Konkurrensfördel: Att bygga upp domänförtroende ger din webbplats en konkurrensfördel. Det kan hjälpa dig att överträffa dina konkurrenter i sökresultaten och locka fler besökare till din webbplats.

Credibility and Trustworthiness: Webbplatser med högt domänförtroende ses som trovärdiga och pålitliga av användare. Det ökar sannolikheten att besökarna stannar längre och interagerar med din webbplats.

Vi har både resurser och kontakter för att hjälpa dig bygga upp ett starkare domänförtroende, och har lång erfarenhet inom länkbygge. 

Hur kan man mäta resultat från sökordsoptimering?

En utav den största fördelen med sökmotoroptimering är just att det går att mäta. Förr i tiden så var det väldigt vanligt att man annonserade i tidningar och andra annonsplatser men man visste inte riktigt vad man fick för pengarna eftersom det var svårt att veta hur många som faktiskt hade läst din annons i tidningen.

Det är som är skillnaden idag är att du kan mäta i stort sätt vad du vill om du bara anstränger dig lite. Men hjälp av Google Analytics kan du ta reda på exempelvis hur många som besöker er webbsida, vart de kommer ifrån, hur länge de har stannat på din webbsida, vilken undersida de föredrar att kolla på och hur stor andel köper av dig och hur stor andel gå tillbaka till Googles sökresultat. Denna information får du när du jobbar med ett SEO-bolag.

En annan viktig mätfunktion du får från ett SEO-bolag är rankingrapporter. Rankingrapporter ger dig all information om hur du i dagsläget rankar på olika sökord. Du kan även få information om hur dina konkurrenter rankar. All denna information gör det möjligt för dig att kunna göra realistiska målsättningar för vad vill du uppnå för besöksantal och hur stor omsättning du vill ha.

Vanliga frågor och svar inom SEO

Hur lång tid tar det innan jag ser resultat av SEO?

Det kan variera beroende på konkurrenssituationen och hur mycket arbete som behöver göras på din webbplats. Det tar oftast några månader innan du ser signifikanta resultat.

Både on-page och off-page optimering är viktiga. De kompletterar varandra för att förbättra din webbplats synlighet i sökresultaten.

Du kan göra viss SEO själv, men det kan vara en komplex uppgift som kräver tid och kunskap. Att anlita en erfaren byrå kan hjälpa dig att maximera dina resultat.

Google-uppdateringar kan påverka din webbplats ranking och synlighet. En erfaren SEO-byrå kan hjälpa dig att anpassa dig till dessa uppdateringar och fortsätta att förbättra din webbplats prestanda.

Domänförtroende mäts av olika SEO-verktyg, inklusive Majestic trust flow och Ahrefs’ Domain Rating. Dessa verktyg använder komplexa algoritmer som tar hänsyn till faktorer som bakåtlänkar, kvalitet på länkarna och webbplatsens övergripande prestanda.

Du kan öka domänförtroendet genom att skapa högkvalitativa bakåtlänkar från auktoritativa och relevanta webbplatser, producera värdefullt innehåll, optimera din webbplats för hastighet och användarvänlighet, samt undvika spam och skadliga länkar. Detta kan vi hjälpa er med. 

Att öka domänförtroendet tar tid och är en långsiktig process. Det tar i regel månader med kontinuerligt arbete för att bygga upp det förtroende som krävs för att konokurrera ut dina branschkollegor. Konsistens och en hållbar länkbyggstrategi är nyckeln.

Google och andra sökmotorer avråder från att köpa länkar, samtidigt så är länkning bland den viktigaste rankingfaktorn och vill ni slå konkurrenterna behöver ni ha en länkstrategi. Dessutom är riskerna låga sedan senaste uppdateringen, som lyder:Penguin 4.0 skiljer sig från tidigare versioner av Penguin eftersom den inte nedvärderar en webbplats när den hittar dåliga länkar. Istället bortser den från dem och de räknas inte längre med i webbplatsens ranking. Som ett resultat av detta finns det mindre behov av att använda disavow-filen. (källa https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Penguin)

Med andra ord, får du bra länkar, så ger det effekt, får du dåliga, får du ingen effekt.
 

Sammanfattningsvis är domänförtroende en avgörande faktor inom SEO som påverkar hur din webbplats rankas och hur användare uppfattar den. Att arbeta med att öka domänförtroendet är en investering i din webbplats långsiktiga framgång och pålitlighet på nätet.