Bygg upp dig själv eller ditt varumärke online

Har du ett varumärke som inte syns online? Vill du bygga upp dig själv online?

Många blir oroliga när de hör att folk har sökt upp dem eller deras varumärke online – ändra på det genom att ta kontroll över vad som syns! 

Hur kan jag påverka mitt varumärke online?

När du har exponerat ditt varumärke via reklam genom olika kanaler så har du endast nått toppen av en kunds medvetande. Steget efter är när kunden blir nyfiken och vill ta reda på mer om ert företag. Vad gör kunden då? Kunden Googlar dig och ditt varumärke.

Många företag vill att den information som finns om dem stämmer överens med verkligheten. Tyvärr så stämmer inte alltid verkligheten med vad som visas upp på Google.

Baserat på den information ni förmedlar och kommunicerar till kund ger ni ett intryck av vilket typ av företag ni är. Står det endast relevanta och positiva resultat på de 10 första träffarna på Google, eller finns det en del negativa och irrelevanta träffar som kunden får syn på?

Vet ni om att ni kan förbättra ert varumärke på Google råder jag er att göra detta. Om ni inte får kontroll på ert träffresultat, kommer ni tappa kunder på vägen. Det är er uppgift att fånga upp alla potentiella kunder.

Använd Google till er fördel – bygg upp ert varumärke online

När potentiella kunder googlar dig eller ditt företag vill du att dom ska få ett positivt intryck av de dom hittar. Här kan du kan använda Google till din fördel, om du kontrollerar vad som visas upp i sökresultaten.

Makt över träffresultatet ger makt över information. Makt över information påverkar människors tankar om dig. Står det att ert företag är bäst i branschen, ledande inom en viss produkt, eller har ni åstadkommit något prestigefyllt som ni vill visa upp? Välj ut vad ni vill förmedla och kommunicera ut så ser vi till att ranka upp det. 

För att ha ett välfungerande företag behöver man även ett starkt varumärke, men vad kännetecknar ett starkt varumärke? Ett starkt varumärke ska stimulera de beteende som du vill att kunden ska reagera på och utföra – alltså ett varumärke som får kunden att köpa din vara eller tjänst. 

Utbildningsvideo för att skydda och bygga upp sitt varumärke online

Hur kan jag styra vilka resultat som ska visas upp om mitt företag på Google?

För att styra detta behöver man ett tydligt syfte och en bra strategi och ett smart genomförande.

Detta är svårt att göra själv, då det kräver en hel del teknisk kompetens men även tid. För att få de resultat man letar efter behöver man experthjälp från de som kan.

Jag och mitt team kan hjälpa dig bygga upp ett starkt varumärke online genom särskilda strategier inom bland annat SEO och webbproduktion. På så sätt arbetar vi upp positiv och relevant information som ni vill förmedla och kommunicera ut till era kunder.