Vad är viktigt just nu?

Den frågan har jag börjat ställa mig allt oftare. När alla är för upptagna med att spela Pokemon Go, eller se sina “vänner” spela Pokemon go på facebookflöden, har vi aldrig tiden att ställa oss den frågan. För det är tid man alltid pratar om. För upptagen med att komma till framtiden, för fast i sin lilla livshistoria för att uppskatta nuet. För det är nuet som är viktigt. Du lever nu, det har aldrig varit en tid när du inte levde nu, och du kommer alltid leva nu tills du en dag slutar andas. Om du distraherar dig på sociala medier, ger efter för beroenden och tänker för mycket på vad någon gjorde mot dig för 5 minuter sedan eller 5 år sedan kommer du vara fast i en ond cirkel av obekväm tristess och kommer aldrig bli fri från negativa tankar.

90% av dina tankar är repetitiva, ofta negativa och många gånger meningslösa. Trots detta spenderar du största delen av din vakna tid med att tänka på små problem, problem som har hänt eller som kanske kommer hända eller som ändå aldrig händer. Idag lyssnar vi alldeles för mycket på vad våra tankar säger till oss och vi tror på dem blint. Hur många gånger har det inte hänt att du sagt en negativ kommentar tyst för dig själv, och eftersom det inte var någon som hörde dig och sa ”nej det där stämmer inte” så antar du att du har rätt, du är ful, tjock och dum.

Nästa gång en negativ tanke kommer upp, försök bli medveten om den, och fråga dig ”är det här verkligen ett problem värt att bry sig om? Ta inte dig själv så jävla seriöst, ingen annan gör det. Du kanske tror att hela världen stirrar på dig när du kliver på bussen. Men tro mig, de är för upptagna med sina egna problem, sin “livshistoria” eftersom de inte lever och uppskattar nuet. De är för upptagna med att byta låt, kolla Facebook eller att spela Pokemon Go.

Så nästa gång du sitter där och får en känsla av tristess, varför inte lägga undan telefonen, titta upp, och uppskatta din omgivning bara just nu?

Dela inlägget:

Relaterade inlägg