Försäljning och SEO

Om Searchminds Group

Om Searchminds Group

Om Searchminds Group

Searchminds Group är ett företag som är experter på marknadsföring via Google. Allting började i sommarstaden Kalmar i början av 2000-talet, då SEO var väldigt nytt och okänt för de flesta. I takt med Googles enorma utveckling såg grundarna bakom Searchminds värdet av att hjälpa företag synas på Google som idag är världens största sökmotor. Med hjälp av sin specialistkompetens inom SEO började Searchminds hjälpa företag som ville synas på Google.

Efter mer än 15 års erfarenhet inom internetmarknadsföring har detta lett till att Searchminds har en bred spetskompetens och idag specialiserar de sig på tjänster som Sökmotoroptimering (SEO), Rykteshantering (ORM), Adwords konsultation och webbproduktion. Allt i syfte att hjälpa företag att få fler kunder på internet.

Vad utmärker Searchminds Group?

Det unika med Searchminds är att de kombinerar sin långa erfarenhet med personlighet och nära arbetsrelationer till sina kunder. De jobbar långsiktigt och ser en helhetsbild på marknadsföringen via internet. De värdesätter och vårdar sina kunder. Detta arbetssätt leder till att båda parter gynnas.

När det kommer till Sökmotoroptimering kräver detta en långsiktighet. För ett hållbart samarbete och bra resultat krävs det därför att båda parter har en bra kommunikation och att leverantören blir väl insatta i kundens bransch och målsättningar.

Även Rykteshantering kräver en långsiktighet. Rykteshantering, även kallad Google-städning, innebär i grunden att med hjälp av avancerad form av sökmotoroptimering jobba upp positiva och relevanta träffresultat kopplat till ett företag, varumärke eller person i syfte att få undan negativ publicitet bort från första sidan. Inom vanlig SEO handlar det oftast om att få en webbsida att ranka högt på ett eller flera sökord, medan inom rykteshantering arbetar man upp mer 10 andra webbsidor som ska ranka.

Det finns flera olika parametrar som påverkar en sidas ranking, vilket har gjort att Googles algoritm är rätt så avancerad och resultaten man vill uppnå sker inte på en dag. Det man däremot kan fastslå är att sökmotoroptimering lönar sig i längden och ger en betydligt bättre marginal än många andra marknadsföringskanaler, som exempelvis annonsering. Detta eftersom en kund som klickar in via organisk lista är gratis.

Varje enskild kund har ofta en unik situation, särskilda behov och mål med sin marknadsföring på internet. Därför skräddarsyr Searchminds efter kundens förutsättningar.

Om ni behöver hjälp med er marknadsföring på internet, och framförallt via Google, ta hjälp av Searchminds Group AB.

Tack för mig / Adam Wiberg